urmoderns

en blogg med lite av varje

Bakat & Stickat

Publicerad 2013-01-17 07:41:00 i Allmänt,

I dag är det myggfritt ,mätaren visar på -23 ! så här eldas det i spisen för fullt,riktigt skönt och hemtrevligt m värmen som sprider sej och knastret när nävern brinner!
Bakade lite "gammaldax" limpa i veckan från ett recept som följt mej sen skoltiden o hemkunskapen !
Lite vaniljbullar blev det oxå,här tar jag mej en "vilopaus" och provsmakar..... Var och hämtade en hund i Östersund som levde ett liv i missär,hos en människa som trodde sej vara expert på hunadr o fostran, Han hade inte ens ett namn,så pojkarna bestämmde att han får heta Sigge har är så otroligt trevlig och nu letar jag efter ett varaktigt hem t honom
Dagarna går med div göromål :) har börjat med en formstickad Lovikka vante utan kant.....låter konstigt kanske,gillar lovikka men tycker att den vikta kanten är i vägen,nåja ni som undrar får väl se så småningom. Nu ska jag skjutsa en av sönerna t skolbussen,sen blir det en rask promenad m doggsen ! Ha en fin dag å Kram !

Mössa m Flätor

Publicerad 2013-01-07 09:35:00 i BESKRIVNINGAR,

Hej alla kära vänner! eftersom min blogg legat i träda så länge,så har jag lovat mej själv en bättring på det nya året Börjag därför med att lägga in en beskrivning på min Mössa m Flätor Den kom till därför att jag behövde en ny lite varmare mössa,men hittade inget direkt snabbstickat mönster och så här blev den,ska nog sätta dit en Toffs oxå !
Jag har anv Järbos Raggi stickor: 4 rundstickor & strumpstickor Mönstret är delbart m 14 Mönster varv: 1. # 2a,6r,2a,4r # upprepa # - # varvet ut 2. # 2a,sätt 3m på hjälpsticka,sticka 3m och maskorna från hjälpstickan,2a,4r # Upprepa # - # varvet ut 3 - 10. stickas som varv 1 upprepa dessa varv till lagom storl,jag har stickat 44v,för jag vill dra ner mössan riktigt V 45. minskas det på alla flätor såhär; lyft 1:am,sticka 2:a,drag den lyfta över,sticka 2r,sticka 5 & 6:e m tills = 84m Sticka 2v enl mönstret V48. Sticka alla aviga m tills = 70m Sticka 1v V50. Minska på flätorna som på v45,utom att det inte blir några m emellan minskningarna = 56m Sticka 1v V52. Minskar man på de 4 rm,lika som på flätan v 50 = 42m Sticka 1v V54. Sticka 1a,2r tills,varvet ut = 28m V55. 1r,1a, varvet ut V56. Sticka 2rn ihop varvet ut = 14 Klipp tråden och draigenom ! om man önska så sätter man dit en toffs antingen en hemmagjort el en pälstoffs !
Julen här hos mej har varit lugn och skön,utan en massa flackande hit å dit men nu har vardagen börjat,kan vara bra så man kommer in i normala rutiner och kanske får nått vettigt gjort Kram !

Om

Min profilbild

Eva

en Jämtländska i mina bästa år. är mamma till tre pojkar. födelse år -82,-95,-99. två barnbarn -06,-10 och en hund

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela