urmoderns

en blogg med lite av varje

Sylta sockar

Publicerad 2011-09-26 15:45:27 i Allmänt,

Rätt kul namn eller hur,men mönstret kommer från Findland ! antar att det har att göra man att skaften är "korviga",men helt säker är jag inte,kanske nån som vet:)Lätta att sticka och mönstret satt direkt :) dessa har jag stickat i 7 bröder,ett garn som jag tycker är lite märkligt el vad jag ska säga, när man känner på nystanet så känns det lite sträft,men jäsiken så mjukt det blir det man stickar......

Dessa sockar kan man anv hur som hellst med skaftet som på bilden el dra upp dom,och det är oxå ganska snyggtInte så lätt att fota när man e ensam hemma.men här ser ni skillnaden:)

Ska sticka flera m längre skaft,kanske ett par benvärmare kan de bli oxå :) eller ett par "korvar" i början på en vante..... det är ju som bekant bara fantasin som sätter gränserna  ! UTFLYKT

Publicerad 2011-09-22 09:17:15 i Allmänt,

Nu har vi verkligen varannandags väder,ena dagen regn nästa sol.....
I går var en finvädersdag och älsta barnet ledig från Dagis,då passade han och jag på att packa ryggan och gå på utflykt.....I en skogsbacke intar vi macka och saft,vist ser det skönt ut ?

sen vi fikat så gick vi till lillskogen på en sakletar tur,och massor med konstiga saker hittade vi
en gammal gravsten sen 1800- talet,skräp, seglade m löv i ett mini dike, lava som va hade som skägg...heheh!Elvis & Kevin .

senare på em hade jag och Victor ,Bägge pojkarna hos oss,så mamma &pappa fick åka in t stan och äta och gå på BioLillpöjken som ÄLSKAR allt som brummar,han är som sin pappa när han var liten.
Det är så ljuvligt att få rå om dom små Go knularna ibland !Ett par Converse till virkade jag i går ,dom skickas med posten till en anna liten Go knul i dag!

FÖR SMÅ & STORA FÖTTER

Publicerad 2011-09-20 10:47:13 i Allmänt,

Hösten är här och  meddelar att det är dax att tänka på värmande plagg!

I söndags morse hade vi -3,5,men resten av dagen blev fin med klarblå himmel och sol.Här har jag stickar två par Tofflor i Järbo Raggi,hittade denna enkla beskrivning på Järbos sida!
Enkla och snabbstickade bra TV stickning ,smart med en hank för upphängning och tar inte stor plats hopvikta !Lite för småfötterna. Converse,spetssockar och ett par spiralsockar.

Har en sjal på G oxå i vinrött som verkar vara Höstens färg i år.....

TRÖTT,TRÖTTARE,......

Publicerad 2011-09-13 18:33:38 i Byten,

I dag är det grått,har haft kökslampan på hela dan,så jag skulle kunna sticka denna Mössa
Inte den ultimata färgen att sticka i,men sonsonen posserar gärna med ett leende.
Farmors Go unge !
Mössan har jag stickat i Drops Merino,extra fine.

Har stickat ett par vantar klart oxå som legat som ett UFO över sommaren,bara en tumme var ogjord
att det ska vara så svårt att göra klart om man lägger ifrån sej arb för nått annat.
Nåja så här ble v dom iafI tidigare inlägg hade jag lagt in 2 sjalar,en av mina vänner ville se dom utlagda,så här kommer dom igen,och vist syns de bättre nu :))Som TV stickning är det Tofflor just nu,lagom enkla att  vara halvengagerad till!

Long time....

Publicerad 2011-09-07 14:39:01 i Byten,I går regnade det halva dan,på em kom solen fram och spred både ljus o värme,var tvungen att ta ett foto på min pelargon som börjat blomma igen efter flytten,har hotat med att den skulle hamna på  komposthögen om den inte villa blomma igen !

Lite har jag stickat i sommar mellan varven då jag har suttit och vilat "min gamla kropp" heheh

2 Halskragar/sjalar
Nu håller jag på med ett nytt projekt! En babyfilt  som jag virkar i restgarner,bra att få anv för sådana oxå !Alltid lika roligt att prova på nått nytt !Ha det gott allesammans !

Om

Min profilbild

Eva

en Jämtländska i mina bästa år. är mamma till tre pojkar. födelse år -82,-95,-99. två barnbarn -06,-10 och en hund

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela